Productie: Dwarslopers Festival 2019

Vanuit de Vrije Hogeschool werd op 16 maart 2019 het Dwarslopers Festival georganiseerd. Hiervan draaide ik de productie.

AM_Banner_JAN_2019

Het geluid van het jaar 2068 is een totaal ander geluid dan het geluid van mei 1968. Met tientallen dwarslopers stellen we de vraag: waar verloren we het geloof aan de wereld en hoe vinden we het terug? Wat voor toekomst hebben we voor ogen als we in de wereld kunnen geloven?

Op het Dwarslopers Festival 2019 delen we visioenen van de toekomst. We verbeelden de toekomst van de mens  waar we in kunnen geloven, in een tijd waarin de mens bijna lijkt te bezwijken onder economische, ecologische en politieke systemen.

’s Middags brengen kunstenaars, wetenschappers, politici, sociaal ondernemers  en studenten en alumni van de Vrije Hogeschool verhalen over transhumanisme, menselijke identiteit en ecologie op verschillende locaties in Zeist. Lezingen en debatten worden afgewisseld met muziek, tentoonstelling, theater, dans en workshops.

Het festival wordt afgesloten met een concert van het VU-Kamerkoor en Bert Barten’s ‘Talking Trees’. Tussendoor kun je genieten van bijzondere optredens van Liberal Arts Tussenjaar studenten van de Vrije Hogeschool.

Het VU Kamerkoor viert haar 50-jarig jubileum door 50 jaar vooruit te kijken. Componisten Merlijn Twaalfhoven, Ernst Reijseger, Roel van Oosten en Imre Ploeg schetsen ieder een mogelijk toekomstbeeld.

Tijdens de voorstelling ‘Talking Trees’ – onvergetelijk en zelden uitgevoerd – maken de bomen op het festivalterrein letterlijk muziek voor je en klinken de bomen samen met studenten, koren en het publiek: jij dus!

IMG_7841

IMG_7836

IMG_7835