Creatief Schrijven


Agenda

Vrije Academie
Workshop Mindful Schrijven
Meer informatie/aanmelden
12-06-24 van 14.00 – 16.00 u
24-06-24 van 10.30 – 12.30 u

Amsterdam

HOVO Brabant
Persoonlijke portretten | Biografisch creatief schrijven
Vanaf 23 september 2024
Meer informatie/aanmelden
6x op maandag
10.30 – 12.15 u

HOVO Utrecht
Persoonlijke portretten | Biografisch creatief schrijven DEEL 2
Vanaf 11 november 2024
6x op maandag
11.00 – 12.45 u

Volksuniversiteit Utrecht
Kleinkunstig zijn en schrijven
Vanaf 11 november 2024
Meer informatie/aanmelden
6x op maandag
14.00 – 16.00 u

Hovo Brabant
Themadag | Creatief Schrijven | Tilburg
Dinsdag 19 november 2024
Meer informatie/aanmelden
10.00 – 16.00 u



Cursusprogramma’s

Ik heb het voorrecht om diverse cursussen te geven aan verschillende instituten zoals de Volksuniversiteit Utrecht, De HOVO Utrecht en Brabant, de Vrije Academie en Editio. Mijn aanbod omvat:

  • Biografisch Creatief Schrijven: Duik diep in je eigen verhaal en leer hoe je persoonlijke ervaringen en herinneringen omzet in boeiende teksten.
  • Kleinkunst: Ontwikkel je creatieve expressie door middel van muziek, theater en literatuur.
  • Poëzie: Verken de schoonheid en kracht van dichtkunst en leer hoe je emoties en gedachten effectief kunt verwoorden.
  • Zakelijk Schrijven: Verfijn je schrijfvaardigheden voor een professionele context, waar helderheid en overtuigingskracht essentieel zijn.
  • Brieven Schrijven: Herontdek de kunst van het persoonlijke schrijven en leer hoe je met woorden een diepe connectie kunt maken.
  • 4 Stijlen in Creatief Schrijven: Verdiep je in diverse schrijfstijlen en ontdek welke het beste bij jou past.

Zomercursus in ZuidWest Frankrijk
Daarnaast bied ik een zomercursus aan: Biografisch Creatief Schrijven gecombineerd met Levenskunst in het prachtige ZuidWest Frankrijk. Een inspirerende omgeving om je schrijfvaardigheden te verdiepen en tevens te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Mijn aanpak in Creatief Schrijven
In mijn lessen creatief schrijven staat persoonlijke begeleiding centraal. Ik moedig je aan om tijdens het schrijfproces je eigen vragen, antwoorden en zoektochten te ontdekken en deze vast te leggen in woord. Daarnaast leer je schrijven met de lezer in gedachten. Hoe houd je de aandacht van je publiek vast in jouw persoonlijke verhaal? En hoe leer je de innerlijke criticus een stapje terug te laten zetten om ruimte te maken voor creativiteit?

Agenda
Voor een overzicht van de geplande programma’s verwijs ik je graag naar de agenda bovenaan deze pagina.


Feedback traject

Voor individuen die graag hun eigen verhaal of boek op papier willen krijgen, bied ik gespecialiseerde feedback trajecten aan.

Wat houdt het in?

  • Creëren van materiaal: Samen zetten we grote stappen in het ontwikkelen van jouw schrijfwerk.
  • Gerichte feedback: Je ontvangt uitgebreide en gerichte feedback op het door jou geschreven materiaal, om je te helpen je schrijfvaardigheden te verbeteren en je verhaal te verfijnen.
  • Tips en tools: Ik reik je praktische tips en tools aan die je kunt gebruiken in jouw schrijfproces, zodat je effectief kunt blijven groeien als schrijver.

Belangrijk voor de lezer
Een cruciale vraag in het schrijfproces is: Hoe zorg je ervoor dat het verhaal dat zo belangrijk is voor jou, ook daadwerkelijk overkomt bij je lezer? In mijn feedback trajecten help ik je deze balans te vinden en je verhaal zo te vormen dat het de lezer raakt en boeit.

Je weet me inspirerend verder te laten schrijven aan mijn verhaal.‘ – Dit zegt een klant over het traject.


Schrijf coaching

Ik bied individuele begeleiding in een schrijfcoaching traject, dat een combinatie is van coaching en creatief schrijven. Dit traject is speciaal ontworpen om aan de hand van persoonlijke oefeningen diepere thema’s in jouw leven te onderzoeken.

Hoe werkt het?

  1. Persoonlijke oefeningen: We beginnen met speciaal ontworpen oefeningen die als ingang dienen om op een andere manier reflectie in te zetten.
  2. Gesprekken: Op basis van de oefeningen voeren we vervolgens gesprekken. We verkennen vragen zoals: Waar wil je naar toe? Wat staat er in de weg om daar te komen?

Wat kun je verwachten?
Dit traject biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jouw schrijfvaardigheden kunt ontwikkelen en tegelijkertijd persoonlijke groei kunt ervaren. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen en je innerlijke wereld op een creatieve manier te verkennen.

Tijdens dit traject komen er nieuwe perspectieven en vragen naar boven die me inzicht geven in eigen patronen. – Dit zegt een klant over het traject.


Maak een website of blog op WordPress.com